UVJETI PRODAJE I DOSTAVE

Navedeni uvjeti prodaje i dostave primjenjuju se na svaku kupovinu na keramika-unique.com za dostavu po cijeloj Hrvatskoj i svijetu. Svi ugovori o prodaji sklopljeni sa keramika-unique.com bit će na hrvatskom jeziku. Kupci moraju imati 18 ili više godina da bi kupovali na keramika-unique.com.

KERAMIKA ,proizvodnja keramičkih i drugih ukrasnih predmeta

REISNEROVA 129 , 31 000 OSIJEK, OIB:82529228245

Matični broj MBO 90480112

Odlukom o nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti 2007. – NKD 2007 upisane su djelatnosti:                

RAZRED 23.41 PROIZVODNJA KERAMIČKIH PROIZVODA ZA KUĆANSTVO I UKRASNIH PREDMETA RAZRED 23.49 PROIZVODNJA OSTALIH KERAMIČKIH PROIZVODA, RAZRED 47.91 TRGOVINA NA MALO PREKO POŠTE ILI INTERNETA


OPĆENITO

Svi ponuđeni artikli ovise o dostupnosti ili stanju na zalihi.Naši artikli su komadni ,unikatni! Nastojimo osigurati zalihe svih artikala te ćemo vas upozoriti ako neki artikl nije na zalihi. Ako iz bilo kojega razloga te izvan naše nadležnosti ne možemo isporučiti artikl, ne snosimo odgovornost za to, ali ćemo se pobrinuti da vam artikl ne bude naplaćen.

Dali smo sve od sebe da bismo opisali i prikazali artikle što je preciznije moguće. Unatoč tomu artikli mogu biti drugačiji od onoga što je napisano. Radi se o sitnim odstupanjima u veličini i boji. Ako budete imali pitanja ili trebate dodatne informacije, molimo vas da se javite pozivom na broj +385 (0) 92 3900289od ponedjeljka do petka od 9:00 do 15:00 ili e-porukom na upit@keramika-unique.com

Prodaja u keramika-unique.com Online shopu je regulirana Zakonom o obveznim odnosima i odredbama Zakona o zaštiti potrošača.

 1. CIJENA PROIZVODA

Cijena pojedinoga artikla nalazi se pod pregledom artikla, na stranici artikla te u košarici.

 • Cijena pojedinog artikla je konačna cijena
 • Cijena pojedinog artikla ne uključuje troškove dostave jer troškovi dostave ovise o mjestu dostave i veličini artikla. Više o dostavi saznajte u odjeljku DOSTAVA.
 • Dostupnost i cijena proizvoda podložna je promjenama
 • Sve su cijene aktualne i redovito se ažuriraju.
 • Za svaki artikl vrijedi ona cijena koja je bila vidljiva u vrijeme kupovine

Ako smo greškom istaknuli prenisku cijenu artikla, nismo dužni dostaviti taj artikl po navedenoj, pogrešnoj cijeni ako vas obavijestimo prije nego što vam pošaljemo artikl. U takvim okolnostima zadržavamo pravo otkazati vašu narudžbu. U slučaju otkazivanja vaše narudžbe, vratit ćemo vam puni povrat novca, uključujući troškove dostave u skladu s našim Pravilima povrata i zamjene.

 1. PLAĆANJE

U košarici u webshopu vidjet ćete ukupan iznos kupnje + troškove dostave. To je ukupna cijena koju trebate platiti.

PLAĆANJE PUTEM VIRMANA ILI OPĆE UPLATNICE NA BANKOVNI RAČUN

 • Ako ste odabrali plaćanje virmanom ili općom uplatnicom na vašu e-mail adresu bit će poslana potvrda Vaše narudžbe.
 • Plaćanje se vrši na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, HR6623400091140086795

Ako se plaćanje proizvoda vrši putem opće uplatnice ili virmana, korisnik na uplatnici mora ispuniti dodatne sljedeće podatke:

 • Primatelj: KERAMIKA
 • Poziv na broj: broj narudžbe
 • Model: 00 (ili 99 ili prazno)
 • Opis plaćanja: broj narudžbe
 • Iznos: prema narudžbi i zaprimljenom emailu

PAYPAL / KREDITNA KARTICA

 • Artikle kupljene na keramika-unique.com možete platiti sljedećim debitnim/kreditnim karticama kroz paypal sučelje:
 • MasterCard, Visa, Visa Electron, American Express
 • Kada plaćate kreditnom karticom, zaštićeni ste od krađe bez odgovornosti. Ako netko zlorabi vašu karticu, možete zatražiti povrat novca od izdavatelja kartice.
 • Vaše je plaćanje dovršeno sigurnom i šifriranom vezom, koja osigurava da vašim podacima o plaćanju ne može pristupiti druga osoba. Vaše je plaćanje zajamčeno sustavom plaćanja Paypal (https://www.paypal.com/hr/webapps/mpp/home ). Svi podaci u vezi s transakcijom idu preko SSL-a (Secure Socket Layer) preko šifriranoga kanala. Mi jamčimo da nećemo pohraniti bilo kakve osjetljive informacije u vezi s vašom kreditnom karticom na našem serveru. Nadalje, obrt KERAMIKA ne može pristupiti osjetljivim podacima ni u kojem trenutku.
 • Od vas će se zatražiti sljedeći podaci:
 • Broj kartice (16-znamenkasti broj s prednje strane vaše kartice)
 • Rok valjanosti (na prednjoj strani kartice)
 • Sigurnosni kod (zadnji troznamenkasti sigurnosni kôd sa stražnje strane vaše kartice, ispod magnetske trake)
 • Vaše ime i prezime
 • Vaš broj telefona
 • Vaša adresa

PLAĆANJE POUZEĆEM

 • Postoji mogućnost plaćanja pouzećem. Isporuka se vrši HP expressom. Hrvatska pošta zaračunava naknadu kao manipulativni trošak prijenosa novca:
 • do 240 kn naknada iznosi 9 kn
 • od 240 kn do 2138 kn naknada iznosi 3,75% od iznosa
 • od 2138 kn do 20.000 kn naknada je 80 kn
 1. POTVRDA NARUDŽBE
 • Kada pošaljete narudžbu, primit ćete e-poruku s potvrdom o narudžbi. Potvrda o narudžbi sadržava sljedeće informacije:
 • broj narudžbe
 • adresa dostave
 • način plaćanja
 • datum dostave
 • cijene artikala i dostave
 • kontakt-podaci
 • informacije o vašem pravu na povrat i zamjenu te o pravima o zaštiti potrošač

Mi smatramo da ste prihvatili ponudu tek nakon što vam pošaljemo e-poruku kojom vas obavještavamo da smo vam poslali artikl. Tek se u tom trenutku kreira ugovor između vas i nas, kojim vam prodajemo artikl koji ste naručili od nas . U trenutku kada vam pošaljemo e-poruku kojom vas obavještavamo da smo vam poslali artikl, od toga trenutku vaša narudžba se smatra narudžbom s obvezom plaćanja.

Čim je ugovor sklopljen, ne možete više izmijeniti vašu narudžbu (međutim, možete otkazati narudžbu kako je navedeno u našim Pravilima povrata i zamjene).

Sve dok se ne sklopi ugovor, mi možemo u bilo kojem trenutku odbiti dostavljanje artikla. Ako odbijemo dostavljanje artikla iako je već plaćanje provedeno, vratit ćemo vam puni iznos koji je naplaćen u skladu s našim Pravilima povrata i zamjene.

Nastojimo osigurati zalihe svih artikala te ćemo vas obavijestiti ako neki artikl nije na zalihi. Ako vam iz bilo kojega razloga izvan naše nadležnosti ne možemo nabaviti artikl, ne snosimo odgovornost za to, ali ćemo se pobrinuti da vam artikl ne bude naplaćen.

 1. RAČUN

Nakon dostave vaše narudžbe, u narednih 30 dana e-porukom ćete dobiti račun.

 1. DOSTAVA

Nudimo različite opcije dostave:

 1. PREUZIMANJE NA ADRESI KERAMIKA, Reisnerova 129. OSIJEK – BEZ TROŠKOVA DOSTAVE
 2. DOSTAVA NA ADRESU PO VAŠEM IZBORU – NAPLAĆUJU SE TROŠKOVI DOSTAVE

Keramika-unique.com će odrediti vrstu dostave ovisno o artiklima koje naručite.

Minimalni iznos za dostavu u keramika-unique.com je 45,00kn, a cijena dostave povećava se razmjerno povećanju veličine artikala i udaljenosti adrese dostave. Iznos dostave moguće je provjeriti u svakom trenutku u košarici koja sadržava željene artikle te adresu dostave u našem webshopu ili unaprijed pod odjeljkom DOSTAVA ispod svakog artikla u webshopu keramika-unique.com.

U slučaju problema s dostavom, moguće je da će vaša narudžba biti podijeljena u dvije ili više dostava te u tom slučaju obrt KERAMIKA   pokriva sve dodatne troškove.

Savjetujemo vam da unesete broj mobitela prilikom izrade narudžbe tako da vas mi ili naš dostavljač mogu obavijestiti o dostavi pozivom ili SMS porukom.

Dostave se mogu oduljiti zimi ovisno o vremenskim uvjetima.

Vi ste odgovorni za odlaganje ambalaže.

DOSTAVA

Dostava se dostavlja uobičajeno, do vrata vaše adrese za dostavu.

Dostava je unutar 4-9 radnih dana od dana narudžbe.

Dan prije dostave primit ćete email ili SMS kojim vas obavještavamo da će vam sutradan biti dostavljen paket.

Naknada za plaćanje pouzećem navedena je u odjeljku 2. PLAĆANJE

Plaćanje pouzećem plaća se isključivo u gotovini, prilikom primitka artikala. Dostavna tvrtka ne prima kreditne kartice.

Pošiljku možete pratiti samo temeljem broja vaše prijevoznice, a svi ostali podaci u vezi s njom, a što uključuje i vaše osobne podatke, nisu vidljivi trećim posjetiteljima navedenog internet preglednika.

DOSTAVA NA OTOKE 

Obrt KERAMIKA  vam nudi dostavu na otoke, čak i na one koji nisu fizički povezani s kopnom.

Dostava na većinu otoka obavlja se jednom tjedno tijekom zimskog vremena, odnosno dvaput tijekom ljetnog, prema rasporedu dostavne tvrtke.

Važno: Ako vam dostavna tvrtka ne uspije dostaviti artikl na adresu (npr. nema nikoga na adresi tko bi preuzeo pošiljku), oni će vas nazvati i/ili ostaviti potvrdu o pokušaju dostave s daljnjim uputama. Tada ćete moći dogovoriti ponovnu dostavu svoje narudžbe ili preuzimanje u najbližem centru dostavne tvrtke.

ZAPRIMANJE VAŠE NARUDŽBE

Pri preuzimanju narudžbe, molimo:

 • pregledajte sve kutije/pakiranje u slučaju vidljiva oštećenja.

Ako je broj kutija/paketa manji od očekivanog, recite dostavljaču da ste uočili nedostatak. Sva odstupanja, bez obzira na to koliko su mala, trebate odmah prijaviti Korisničkoj službi.

OŠTEĆENI PAKETI/ARTIKLI

Ako su kutije/paketi oštećeni, preporučujemo da:

 • Odbijete primiti pošiljku i potpišite nalog od vozača „Odbijen zbog oštećenja“
 • Prihvatite pošiljku, potpišite nalog od vozača „Oštećeno“ na dostavnom papiru te kontaktirajte  KERAMIKA obrt korisničku službu.

Na taj način možemo identificirati razloge za štetu i spriječiti slične incidente u budućnosti.

U svim slučajevima molimo vas da se odmah obratite Korisničkoj službi pozivom na broj +385 (0)92 390 0289 od ponedjeljka do petka od 8:00 do 15:00 ili e-porukom upit@keramika-unique.com da biste prijavili i riješili problem.

 1. PRAVILA POVRATA I ZAMJENE

Sukladno članku 77, stavak 1. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana od predaje robe u posjed Kupcu bez navođenja razloga.

Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena.

Sukladno članku 77., stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.Ukoliko artikal nije upotrebljavan niti oštećen zamijeniti ćemo ga za neki drugi proizvod po vašem izboru u vrijednosti vraćenog proizvoda ili većoj uz nadoplatu ili izvšiti povrat novca. Ovo pravilo ne vrijedi za artikle KOJI SU RAĐENI PO ŽELJI, MJERI ILI NEKIM DRUGIM PROHTJEVIMA OD STRANE KUPCA,NARUČITELJA.  

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca obrt KERAMIKA  može izvršiti tek nakon što roba bude vraćena ili nakon što bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona 092 390 0289 ili se javi upit@keramika-unique.com kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

OBRAZAC O OTKAZIVANJU NARUDŽBE – na dnu dokumenta

 1. REKLAMACIJE

Nudimo jednogodišnje jamstveno razdoblje na sve artikle počevši od dana preuzimanja artikala.

 • Je li vaš proizvod neispravan?
 • Nedostaju li dijelovi u vašoj narudžbi?
 • Je li narudžba bila podložna oštećenju prilikom prijevoza?
 • Postoje li neki drugi problemi u vezi s kvalitetom artikala?

U navedenim slučajevima obratite se obrt KERAMIKA e-porukom na upit@keramika-unique.com te priložite fotografiju na kojoj je oštećenje vidljivo. Molimo da navedete i broj narudžbe da bismo brže obradili vaš prigovor.

Važno je da prigovor podnesete u što kraćem vremenskom razdoblju od trenutka kada utvrdite oštećenje.

Ako obrt KERAMIKA odobri reklamaciju, pokrit ćemo sve troškove u vezi s prvotnom narudžbom ili vam ponuditi zamjenski proizvod.

Eventualnu pritužbu možete uputiti i preko ODR platforme Europske komisije. Ovo je posebno bitno ako ste stanovnik države članice EU izvan Hrvatske. Vaš prigovor možete podnijeti ovdje. Kod podnošenja pritužbe važno je da istaknete našu e-adresu: upit@keramika-unique.com

 1. ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Važno nam je da se osjećate sigurno kupujući na keramika-unique.com. Obrt KERAMIKA,je odgovora za internetsku stranicu i sve podatke, između ostaloga i keramika-unique.com te smo usklađeni s Uredbom (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. godine o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka), a koja je stupila na snagu u svibnju 2018. godine.

Obrt KERAMIKA je u odnosu na osobne podatke dobivene putem keramika-unique.com voditelj obrade, te isti u pravilu ne pohranjuje vaše osobne podatke.Obrt Keramika, kao voditelj obrade, vas obavještava da vaše osobne podatke, prikuplja i dalje obrađuje, samo u onim slučajevima za koje postoji zakonska osnova, kao i u onim slučajevima kada je to potrebno radi ispunjavanja prava i obveza proizašlih iz ugovornog odnosa s vama kao kupcem, te u slučaju vaše privole.

U odnosu na sve vaše osobne podatke, bilo oni prikupljeni i dalje obrađivani s zakonske i/ili ugovorne osnove, odnosno temeljem vaše privole, Keramika vas obavještava da se isti prikupljaju, odnosno pohranjuju u sjedištu obrta Keramike u Hrvatskoj, Osijek.

Vašim osobnim podacima mogu pristupiti isključivo ovlaštene osobe obrt Keramika. Ostale osobe nemaju pristup vašim osobnim podacima, te će obrt Keramika  učiniti iste dostupnim samo onim trećim osobama (ugovornim partnerima), i to u slučaju kada su isti neophodni radi ispunjavanja zakonske, ugovorne i/ili one svrhe za koju ste dali privolu. Prethodno navedene ovlaštene osobe, mogu pristupiti samo vašim najnužnijim osobnim podacima, te iste mogu obrađivati isključivo u svrhu radi kojeg su prikupljeni.

Nužan uvjet za naručivanje na keramika-unique.com, kao i radi pružanja ostalih usluga od strane obrta Keramike je kreiranje vašeg korisničkog profila, kojom prilikom dajete određene osobne podatke koji su nužni radi ispunjavanja međusobnih prava i obveza iz ugovornog odnosa, odnosno ispunjavanja drugih svrha radi kojeg su isti dani.

S obzirom na navedeno, Keramika vas obavještava da vaše osobne podatke prikuplja u sljedeće svrhe:

 • radi izrade vašeg profila na keramika-unique.com;
 • radi kupnje na keramika-unique.com i dostave kupljenog proizvoda na vašu adresu;
 • radi provedbe plaćanja karticama prilikom kupnje;
 • radi vaše prijave na naš newsletter.

U svezi zaštiti vaših osobnih podataka, obavještavamo vas na slijedeća prava, odnosno da možete u bilo kojem trenutku poduzeti sljedeće radnje:

 • podnijeti službeni prigovor nadzornom državnom tijelu (Agencija za zaštitu osobnih podataka u Hrvatskoj)
 • ostvariti pravo na pristup vašim osobnim podacima;
 • ostvariti pravo na ispravak ili brisanje osobnih podataka;
 • ostvariti pravo na ograničenu obradu vaših osobnih podataka;
 • iznijeti prigovor na obradu osobnih podataka općenito kao i prigovor u svezi ciljanog marketinga;
 • zahtijevati prenosivost (mobilnost) osobnih podataka, ako je nužno.

Vi možete dobiti više informacija o osobnim podacima koje Obrt KERAMIKA pohranjuje i obrađuje kontaktiranjem naše Korisničke službe. Nadalje, imate pravo iznijeti prigovor na obradu vaših osobnih podataka, zahtijevati da se vaši osobni podaci isprave ili povući dozvolu za obradu podataka u bilo koje vrijeme. Ako želite povući svoju dozvolu ili ispraviti svoje podatke, molimo da se obratite našoj Korisničkoj službi te se pozovete na ovo ili postupite sukladno uputama opisanim u nastavku ovog odjeljka.

Nadalje, ako imate bilo kakve prigovore na Obrt KERAMIKA i obradu vaših osobnih podataka, imate pravo obratiti se Agenciji za zaštitu osobnih podataka u Hrvatskoj. Imate pravo zatražiti primjerak vaših osobnih podataka u strukturiranom obliku koji se najčešće koristi te je prilagođen za strojno čitanje, a to možete dobiti kontaktiranjem naše Korisničke službe.

Ako ste se složili s niže navedenim uslugama, mi zadržavamo pravo da vam šaljemo nadopune naših Pravila i uvjeta korištenja bez obzira na to jeste li za to dali dozvolu ili ne. Bilo kakve druge vrste informacija nećemo vam slati.

Voditelj obrade vaših osobnih podataka je Obrt KERAMIKA, REISNEROVA 129 , OSIJEK                         OIB: 82529228245 

Službenik za zaštitu vaših osobnih podataka je Korisnička služba Obrta KERAMIKE, koju možete kontaktirati e-porukom na upit@keramika-unique.com

OSOBNI PODACI RADI IZRADE VAŠEG PROFILA NA keramika-unique.com

Pri registriranju na keramika-unique.com i kreiranju keramika-unique.com Profila, imate pravo na pristup posebnim uslugama koje vam nudi obrt KERAMIKA.

Registriranjem na keramika-unique.com, tj. kreiranjem vašeg korisničkog profila, odnosno vašom jasnom potvrdnom radnjom dajete dobrovoljan, poseban, informiran i nedvosmislen pristanak za prikupljanjem i obradom slijedećih osobnih podataka:

 • ime i prezime
 • e-mail adresu
 • adresa
 • broj telefona
 • naziv tvrtke (izborno)

Registracija na keramika-unique.com, odnosno kreiranje vašeg korisničkog profila, predstavlja vašu privolu na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka.

Svi osobni podaci prikupljeni temeljem vaše privole, odnosno registracijom na keramika-unique.com, obrt KERAMIKA će koristiti u svrhu kreiranja vašeg korisničkog profila, kao i u svrhu ciljanog online marketinga te vam po registraciji postaju vidljive sve cijene i detalji ponude.

Vaše osobne podatke prikupljene prilikom registracije na keramika-unique.com, odnosno kreiranjem vašeg korisničkog profila, obrađivati će ovlašteni djelatnici obrta KERAMIKA, kao i određeni ugovorni partneri obrta KERAMIKA isključivo u svezi gore navedene svrhe, te isti nisu ovlašteni obrađivati niti u jednu drugu svrhu bez vaše prethodne privole ili ako za obradu ne postoji zakonska i/ili ugovorna osnova.

Obrt KERAMIKA vas ovim putem obavještava da možete u svakom trenutku, na jednak jednostavan način (brisanjem svoga korisničkog računa), povući vašu privolu za obradom osobnih podataka koje ste učinili dostupnim prilikom registracije na keramika-unique.com, odnosno kreiranjem vašeg korisničkog profila. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju iste prije njezina povlačenja.

Vaši osobni podaci prikupljeni prilikom registracije na keramika-unique.com, odnosno kreiranjem vašeg korisničkog profila, obrt KERAMIKA će obrađivati sve do trenutka kada ne obrišete svoj račun, a koja radnja će se smatrati povlačenjem privole na daljnju obradu vaših osobnih podataka.

Obavještavamo vas da vam pored prava navedenih u ovom dijelu pripadaju i sva ostala prava navedena u uvodu ovog odjeljka, te da su po pitanju obrade vaših osobnih podataka radi izrade vašeg profila, voditelj obrade i službenik za zaštitu podataka oni koji su navedeni u uvodu ovog odjeljka.

OSOBNI PODACI KADA KUPUJETE NA keramika-unique.com I OSOBNI PODACI RADI DOSTAVE KUPLJENOG PROIZVODA NA VAŠU ADRESU

Koju vrstu podataka obrt KERAMIKA prikuplja u vezi s kupnjom i dostavom kupljenog proizvoda?

U svrhu online kupovine i poboljšanja korisničkog iskustva, kao i u svrhu dostave kupljenog proizvoda na vašu adresu, prikupit će se i obraditi sljedeći osobni podaci o vama:

 • Ime i prezime/naziv i OIB tvrtke;
 • Adresa;
 • Broj telefona;
 • E-adresa;
 • IP-adresa s koje izvršavate kupnju.

Svi gore navedeni podaci će biti tretirani kao povjerljivi podaci te će se koristiti u svrhu online kupovine, poboljšanja korisničkog iskustva i dostave kupljenog proizvoda na vašu adresu, odnosno iste ćemo koristiti i obrađivati isključivo za kreiranje i provedbu vaših narudžbi te pri pružanju pomoći prilikom vaših upita.

Gore navedeni osnovni podaci su podaci koji prikupljamo radi ispunjavanju svojih zakonskih, ali i ugovornih obveza i prava prema vama, a sve temeljem ugovornog odnosa između nas kao prodavatelja i vas kao kupca.

Vaše osobne podatke prikupljene prilikom kupnje na keramika-unique.com, obrađivati će ovlašteni djelatnici obrta KERAMIKE, kao i određeni ugovorni partneri obrta KERAMIKE isključivo u svezi gore navedene svrhe, te isti nisu ovlašteni obrađivati niti u jednu drugu svrhu bez vaše prethodne privole ili ako za obradu ne postoji zakonska i/ili ugovorna osnova.

U svezi gore navedenih podataka, obavještavamo vas da se vaša e-adresa koristi za izradu vaših narudžbi te za potrebe anketa, dok će u svezi korištenje iste u bilo koju drugu svrhu (npr. newsletter) obrt KERAMIKA zatražiti od vas privolu. Vaš telefonski broj, obrt KERAMIKA  neće koristiti u svrhu kontaktiranja za prodajne pozive, već će se isti koristiti isključivo za provedbu vaše narudžbe, odnosno ako postoji problem s vašom narudžbom i/ili da biste dobili informacije o vašoj dostavi i/ili da vas se kontaktira u vezi termina dostave.

Obrt KERAMIKA relevantnim prijevoznim tvrtkama (ugovornim partnerima) prenosi samo one osobne podatke koji se odnose na dostavu, odnosno koji su neophodni za provedbu vaše narudžbe u cijelosti. Obrt KERAMIKA  ne prenosi, ne prodaje osobne podatke ili niti im na bilo koji način osigurava pristup za druge strane, uključujući i druga društva.

Vaši se osobni podaci mogu koristiti u slučaju policijske istrage, jer policiji prijavljujemo svaku prijevaru u vezi s plaćanjima. Dajemo pristup vašem korisničkom računu te ostalim osobnim podacima ako procijenimo da je to potrebno da bismo bili u skladu s zakonima na snazi te da bismo spriječili krađu i prijevaru (npr. u vezi s kreditnim karticama).

Obrada vaših osobnih podataka neophodna je za provedbu vaše narudžbe. Pohranjujemo vaše podatke do 5 godina nakon kupnje, a poslije toga perioda isključivo ako za to postoji zakonska osnova.

Obavještavamo vas da vam pored prava navedenih u ovom dijelu pripadaju i sva ostala prava navedena u uvodu ovog odjeljka, te da su po pitanju obrade vaših osobnih podataka radi kupnje na keramika-unique.com, voditelj obrade i službenik za zaštitu podataka oni koji su navedeni u uvodu ovog odjeljka.

OSOBNI PODACI RADI PROVEDBE PLAĆANJA KARTICAMA PRILIKOM KUPNJE NA keramika-unique.com

Plaćanje

Kada kupujete na keramika-unique.com, plaćanje se vrši putem sigurne i šifrirane veze, koja osigurava da vašim podacima o plaćanju ne može pristupiti druga osoba. Pročitajte više o plaćanjuu odjeljku Plaćanje.

Prilikom realiziranja plaćanja putem karticama, a kao što je opisano i u odjeljku 2. ovih Uvjeta prodaje i dostave, prikupiti će se i obrađivati, pored osobnih podataka u vezi izrade profila na keramika-unique.com, i slijedeći osobni podaci:

 • Broj kartice (16-znamenkasti broj s prednje strane vaše kartice);
 • Rok valjanosti (na prednjoj strani kartice);
 • Sigurnosni kod (zadnji troznamenkasti sigurnosni kôd sa stražnje strane vaše kartice, ispod magnetske trake).

Vaše je plaćanje dovršeno sigurnom i šifriranom vezom, koja osigurava da vašim podacima o plaćanju ne može pristupiti druga osoba. Vaše je plaćanje zajamčeno sustavom plaćanja Paypal. Svi podaci u vezi s transakcijom idu preko SSL-a (Secure Socket Layer) preko šifriranoga kanala.

Mi jamčimo da nećemo pohraniti bilo kakve osjetljive informacije u vezi s vašom kreditnom karticom na našem serveru. Nadalje,obrt KERAMIKA ne može pristupiti osjetljivim podacima ni u kojem trenutku.

Gore navedeni osnovni podaci su podaci koji prikupljamo radi ispunjavanju svojih zakonskih, ali i ugovornih obveza i prava prema vama, a sve temeljem ugovornog odnosa između nas kao prodavatelja i vas kao kupca.

Opetovano vas obavještavamo da obrt KERAMIKA  bilo kakve informacije u svezi gore navedenih osobnih podataka ne pohranjuje, niti je ovlašten pristupiti osjetljivim podacima ni u kojem trenutku. Ovlaštene osobe mogu obrađivati vaše osobne podatke isključivo u svezi gore navedene svrhe, te isti nisu ovlašteni obrađivati niti u jednu drugu svrhu bez vaše prethodne privole ili ako za obradu ne postoji zakonska i/ili ugovorna osnova.

Vaši se osobni podaci mogu koristiti u slučaju policijske istrage, jer policiji prijavljujemo svaku prijevaru u vezi s plaćanjima. Dajemo pristup vašem korisničkom računu te ostalim osobnim podacima ako procijenimo da je to potrebno da bismo bili u skladu s zakonima na snazi te da bismo spriječili krađu i prijevaru (npr. u vezi s kreditnim karticama).

Obrada vaših osobnih podataka neophodna je za provedbu vaše narudžbe. Vaši osobni podaci, prikupljeni u svrhu plaćanja na keramika-unique.com će se obrađivati do trenutka kada postoji zakonska i/ili ugovorna osnova za čuvanje istih, a nakon toga se isti više neće obrađivati.

Obavještavamo vas da vam pored prava navedenih u ovom dijelu pripadaju i sva ostala prava navedena u uvodu ovog odjeljka, te da su po pitanju obrade vaših osobnih podataka radi kupnje na keramika-unique.com, voditelj obrade i službenik za zaštitu podataka oni koji su navedeni u uvodu ovog odjeljka.

POLITIKA KOLAČIĆA (COOKIES)

Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija ( Cookies ) . Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Da li keramika-unique.com koristi kolačiće?

Da, s primarnim ciljem kako bi vam naše web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo i jednostavniju web kupovinu.

Kakve kolačiće koristi keramika-unique.com i zašto

Privremeni kolačići (Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo komentiranje (stvari koje morate učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na web stranicu).

Trajni kolačići (Persistent cookies) – ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće za funkcionalnostima kao što su “Ostanite prijavljeni” tickbox, što korisnicima olakšava pristup kao registriranom korisniku. Mi također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo vaše individualne podatke.

Da li na web stranici ima kolačića treće strane?

Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

Mjerenje posjećenosti

keramika-unique.com koristi servis za mjerenje posjećenosti, Google analytics.

Ako želite onemogućiti da vam navedeni servisi spremaju kolačiće, možete ih zabraniti na sljedećem linku: Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/

 1. OSOBNI PODACI PRILIKOM REGISTRIRANJA NA KERAMIKA NEWSLETTER

Pri registriranju na KERAMIKA newsletter, vašom jasnom potvrdnom radnjom dajete dobrovoljan, poseban, informiran i nedvosmislen pristanak za prikupljanjem i obradom slijedećih osobnih podataka:

 • e-adresu;
 • ime i prezime.

Pored navedenog, prilikom registriranja na KERAMIKA newsletter, možete ostaviti i ostale vaše osobne podatke. Upisivanje dodatnih, izbornih osobnih podataka prilikom registriranja na KERAMIKA newsletter, predstavlja vaš dobrovoljan, poseban, informiran i nedvosmislen pristanak na prikupljanje i obradu istih, odnosno slijedećih osobnih podataka:

 • adresa
 • telefon

Registracija na KERAMIKA newsletter predstavlja vašu privolu na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka.

Svi osobni podaci prikupljeni temeljem vaše privole, odnosno registracijom na KERAMIKA newsletter, obrt KERAMIKA će koristiti u svrhu slanja KERAMIKA newslettera.

Vaše osobne podatke prikupljene prilikom registracije na KERAMIKA newsletter, obrađivati će ovlašteni djelatnici obrta KERAMIKA (webmaster CHRISTIAN TOMAS), kao i određeni ugovorni partneri obrta KERAMIKA isključivo u svezi gore navedene svrhe, te isti nisu ovlašteni obrađivati niti u jednu drugu svrhu bez vaše prethodne privole ili ako za obradu ne postoji zakonska i/ili ugovorna osnova.

Obavještavamo vas da pohranjujemo vaše podatke u bazu podataka na zaštićenom poslužitelju te jamčimo da ne otkrivamo niti prodajemo vašu e-adresu drugim društvima.

KERAMIKA newsletter šaljemo samo onim primateljima koji su se na njega prijavili, pri čemu se služimo dvostrukom potvrdom, tzv. double opt-in, na način da drugi ne mogu unijeti vašu e-adresu te vas na taj način prijaviti na KERAMIKA newsletter. Ako ste primili KERAMIKA newsletter bez da ste se na njega prethodno prijavili, moguće je da vam ga je netko proslijedio.

Kada se prijavite na KERAMIKA newsletter, dobivat ćete 1-4 KERAMIKA newslettera tromjesečno od obrta KERAMIKA putem e-pošte. KERAMIKA newsletter sadrži najnovije ponude, novosti i informacije o trenutačnim promocijama u asortimanu obrta KERAMIKA. Nakon registracije, pristajete i na obavijesti o uslugama, uključujući podsjetnike na nedovršenu kupovinu na keramika-unique.com, popratne e-poruke nakon obavljene kupovine te e-poruke koje sadržavaju informacije o KERAMIKA artiklima za koje ste iskazali interes.

Obrt KERAMIKA vas ovim putem obavještava da možete u svakom trenutku, na jednak jednostavan način (odjavom na link u KERAMIKA newsletteru), povući vašu privolu za obradom osobnih podataka koje ste učinili dostupnim prilikom registracije na KERAMIKA newsletter. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju iste prije njezina povlačenja.

Vaši osobni podaci prikupljeni prilikom registracije na KERAMIKA newsletter, obrt KERAMIKA će obrađivati sve do trenutka kada se ne odjavite putem linka u KERAMIKA newsletteru, a koja radnja će se smatrati povlačenjem privole na daljnju obradu vaših osobnih podataka.

Obavještavamo vas da vam pored prava navedenih u ovom odjeljku pripadaju i sva ostala prava navedena u uvodu ovog odjeljka, te da su po pitanju obrade vaših osobnih podataka radi registracije na KERAMIKA newsletter, voditelj obrade i službenik za zaštitu podataka oni koji su navedeni u uvodu ovog odjeljka.

 1. KAKO FUNKCIONIRA SUSTAV?

Online shop tj. web shop keramika-unique.com zamišljen je kao virtualna trgovina. Da bi vidjeli detalje ponude i cijene potrebno se prvo registrirati.

Pri registriranju na KERAMIKA web shop, vašom jasnom potvrdnom radnjom dajete dobrovoljan, poseban, informiran i nedvosmislen pristanak za prikupljanjem i obradom slijedećih osobnih podataka:

 • e-adresu;
 • ime i prezime.

Pored navedenog, prilikom registriranja na KERAMIKA web shop, možete ostaviti i ostale vaše osobne podatke. Upisivanje dodatnih, izbornih osobnih podataka prilikom registriranja na KERAMIKA web shop, predstavlja vaš dobrovoljan, poseban, informiran i nedvosmislen pristanak na prikupljanje i obradu istih, odnosno slijedećih osobnih podataka:

 • adresa
 • telefon

Registracija na KERAMIKA  web shop predstavlja vašu privolu na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka.

OBRAZAC O OTKAZIVANJU NARUDŽBE

TRGOVAC

KERAMIKA, ZANATSKO UMJETNIČKI OBRT

REISNEROVA 129

31 000 OSIJEK

upit@keramika-unique.com

+ 385 92 390 0289

Ovime izjavljujem/o da otkazujemo narudžbu za kupovinu sljedećih artikla/usluga:

Molimo unesite broj narudžbe:

Narudžba napravljena dana:

Ime i prezime kupca:

Adresa kupca:

Datum:

E-mail:

Poslati obrazac putem maila na upit@keramika-unique.com

Galerija Nika art Dubrovnik
Click outside to hide the comparison bar
Usporedba
Usporedba ×
Let's Compare! Continue shopping
1€ = 7.53450 kn